Έρευνα & Ανάπτυξη

Το χαρτοφυλάκιό μας περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα έργων Έρευνας και Ανάπτυξης, τα οποία υποστηρίζονται κυρίως από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και εθνικά ερευνητικά προγράμματα

Lameness
Σκοπός αυτού του έργου είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος για την έγκαιρη ανίχνευση χωλότητας σε βοοειδή, μέσω ανάλυσης βάδισης με πλατφόρμες δύναμης και τεχνικών αναγνώρισης προτύπων, με στόχο τον εντοπισμό αλλαγών στη βάδιση που υποδηλώνουν την εμφάνιση χωλότητας. Το σύστημα θα δοκιμαστεί σε περιπτώσεις φυσικής εμφάνισης χωλότητας σε οργανωμένο περιβάλλον εκτροφής.

CPWATCHER
Αναπτύξαμε ένα φορητό σύστημα για την αξιολόγηση της ικανότητας βάδισης σε ασθενείς με εγκεφαλική παράλυση. Το σύστημα είναι λειτουργικό και «έξυπνο», συλλέγοντας πληροφορίες από δύο φορητούς αισθητήρες τοποθετημένους στα άνω άκρα του ασθενούς. Αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν τους κλινικούς να παρακολουθούν την πρόοδο των ασθενών εξ αποστάσεως, να λαμβάνουν θεραπευτικές αποφάσεις και να αξιολογούν τα αποτελέσματα της θεραπείας.

FISH
Σκοπός αυτού του έργου ήταν η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου αυτοματοποιημένου συστήματος για την έγκυρη μαζική απομάκρυνση εκτρεφόμενων ψαριών με σκελετικές δυσμορφίες, βασισμένου σε ανάλυση εικόνας και τεχνικές αναγνώρισης προτύπων σχήματος

UPREVENT
Σκοπός της πρότασης ήταν η ανάπτυξη ενός έξυπνου πέλματος για την πρόληψη ελκών ποδιού σε διαβητικούς ασθενείς. Αισθητήρες πίεσης και ενεργοποιητές ενσωματώθηκαν σε εξατομικευμένα πέλματα, με στόχο την ανακατανομή των πιέσεων υψηλού κινδύνου σε τοπικές περιοχές του πέλματος, όπως οι μετατάρσιες κεφαλές και η πτέρνα.

STROKEREHAB
Σκοπός του έργου ήταν η ανάπτυξη ενός ολιστικού μηχατρονικού συστήματος για την ταχύτερη, οικονομικότερη και ιδιαίτερα αποδοτική αποκατάσταση ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο. Το σύστημα υποστηρίζει τον ασθενή στην εκτέλεση κινήσεων των άνω άκρων με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που θα τον βοηθούσε ένας γιατρός ή θεραπευτής

VRADA
Το έργο ανέπτυξε ένα περιβάλλον Εικονικής Πραγματικότητας για να βοηθήσει ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ να εκτελούν άσκση σε συγχρονισμένο εργοποδήλατο.

PARMODE
Σκοπός αυτού του έργου ήταν η ανάπτυξη ενός φορητού συστήματος αισθητήρων για την παρακολούθηση της βάδισης ασθενών με νόσο Πάρκινσον.

FITWHEEL
Σκοπός αυτού του έργου ήταν η ανάπτυξη ενός συστήματος άσκησης βασισμένου σε αισθητήρες, το οποίο παρέχει εκκεντρική άσκηση σε ασθενείς που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο.

COLOSTEO
Αυτό το έργο διερεύνησε τη χρήση του πρωτογάλακτος (colostrum) στην οστεοπόρωση.
This project investigates the use of colostrum on osteoporosis.

MUSCLESTRESSRELIEF
Αναπτύξαμε καινοτόμες μεθόδους ανίχνευσης για την έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική παρακολούθηση του μυϊκού στρες, με σκοπό τη μελλοντική εμπορική τους διάθεση. Οι διαγνωστικές προσεγγίσεις και η τεχνογνωσία που προέκυψαν από το έργο θα προσφέρουν επίσης δυνατότητες παρακολούθησης θεραπευτικών στρατηγικών, δηλαδή πώς μπορεί να μειωθεί η ενεργοποίηση του μυϊκού στρες.

SCAFFY
Σκοπός αυτού του έργου ήταν η δημιουργία μιας αποτελεσματικής διατομεακής συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), με στόχο την προώθηση της έννοιας του βιοϋποστηρίγματος (bio-scaffold) για την αναγέννηση του φαιού λιπώδους ιστού.

SMARTHELMET
Σκοπός αυτού του έργου ήταν η σύμπραξη ερευνητικής τεχνογνωσίας και πόρων από τον ακαδημαϊκό χώρο και εμπορικούς εταίρους, με στόχο την ανάπτυξη ενός έξυπνου κράνους που θα προλαμβάνει την υπερθέρμανση του κεφαλιού.

RETOURTHESSALY
Το RETOURTHESSALY ανέπτυξε μια φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα ηλεκτρονικού τουρισμού, η οποία ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του έργου, δημιούργησε προγράμματα άσκησης προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε ομάδας ασθενών με στόχο τη βελτίωση της φυσικής/ιατρικής τους κατάστασης και οργάνωσε τη διαδικασία πιστοποίησης υπηρεσιών τρίτων (π.χ. ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταξί, κέντρα αιμοκάθαρσης κ.ά.).

TIBIALROTATOR
Το TIBIALROTATOR ανέπτυξε μια χαμηλού κόστους συσκευή για τη μέτρηση της στροφής της κνήμης, με σκοπό την λειτουργική αξιολόγηση πριν και μετά από τραυματισμό πρόσθιου χιαστού συνδέσμου (ACL).

WISHOE
Το έργο Wi-Shoe ανέπτυξε ένα πλήρως μη επεμβατικό, φορητό σύστημα βασισμένο σε παπούτσι για τη μέτρηση παραμέτρων βάδισης και ενεργειακής δαπάνης (EE) κατά το περπάτημα, ενσωματώνοντας μικροσκοπικούς αισθητήρες σε ειδικά σχεδιασμένο πέλμα για διαφορετικούς τύπους υποδημάτων.